Sayfalar

19 Temmuz 2013 Cuma

Boy uzatma formülü kitabı kullanıcı yorumları ve yazarından cevaplar


Son günlerde oldukça popüler olan boy uzatma kitabı  diğer adıyla "boy uzatma formülü kitabı" gerçekten işe yarıyormu ve  boy uzatma formülü kim tarafından ve nasıl ortaya çıkartıldı. Ve gerçekten bilimsel veriler ışığında hazırlanmış bir kitap mıdır?

Bu yazımızda bu soruların cevabını bulmaya çalışacağız.

Boy uzatma formülü, ünlü oskoloji uzmanı Derek j. boris m.d. 'nin kaleminden ortaya çıkan ve bütün dünya satış rekorları kıran "Grow Taller" kitabının Türkçe versiyonudur aslında


Pdf formatında piyasaya sürülen boy uzatma formülü kitabı, yaklaşık olarak on senelik uzun araştırmalar sonucu ortaya çıkartılmış, boy uzatmak için doğru beslenme, doğru pozisyonları hayatımıza entegre etme ve aşamalı egzersizler programıdır.

Sadece pdf formatı ile kısıtı olmayıp, videolu egzersizler ile hem izleyerek, hemde pdf formatından okuyarak öğrenebilmeniz mümkündür.

Boy uzatma kitabı işe yarıyor mu?


Gelin isterseniz kitap hakkında sıkça sorulan sorular ve oskoloji uzmanı Derek j. boris m.d. bu sorulara cevabı ile başlayalım?


  • Boy uzatma konusuna bizim ve bir çok kimsenin düşüncesi, erişkinlik dönemine ulaştığınızda, gelişiminizin duracağı ve dolayısı ile boyda uzamanın da duracağı yönündeydir. Boy uzatma kitabı ile boyumuz nasıl uzayacak?


Yıllar boyunca, herkesin düşüncesi dediğiniz gibi büyüme hormonlarının fonksiyonunu kaybetmesi ile birlikte kemik gelişiminin duracağı yönünde olmuştur . 

Burada asıl sormamız gereken soruyu şimdiye kadar sormadık!

Boyun uzamasına sebep olan faktörler sadece hormonlarla mı sınırlıdır?

Peki bu kitapla bunu nasıl sağlıyoruz? İşte belkide bir çoğumuzun bilmediği önemli gerçekleri boy uzatma formülü kitabı okuyarak göreceksiniz.

Her insanın, güncel hayattaki fonksiyonlarının, çalışma biçimlerinin ve hatta uyku pozisyonlarının etkisi ile boy üzerinde bastırılmış artı potansiyelleri vardır. 

Hiç bir şey yapmadan, sadece boynunuzda ki baskıyı ortadan kaldırıp doğru uyku pozisyonlarını hayatınıza entegre ederek dahi 2 cm uzamanın mümkün olduğunu biliyor muydunuz. Sadece doğru uyku pozisyonu diyorum. Doğru yürüme doğru duruş ve doğru egzersizlerden bahsetmiyorum bile. 



  • Peki kitapta yazılı olan egzersizler boyumuzun uzamasını nasıl sağlayacak? Daha doğrusu ergenlikten sonra kemik uzaması sağlanabilir mi? 


Ergenlikten sonra boy uzaması olup olmayacağını anlamanız için bu durumu şu şekilde düşünmenizi istiyorum.
Beyzbol da, atıcının topu atarken devamlı kullanmak zorunda kaldığı kol diğerinden neden 2,5 ila 7,5 cm arasında daha uzun oluyor. Üstelik ergenlik döneminden sonra ortaya çıkan bir durumdur bu. 

Ve Jai Alai oyununda oyuncuların neden sağ kolu sol kolundan en az 5 santim daha uzun oluyor. Ve yine bu da ergenlikten sonra ortaya çıkıyor.

İşte boy uzatma formülündeki egzersizleri oluştururken bu mantıktan yola çıkılarak egzersizlerin doğru aşamları ortaya çıkartılmıştır. Üstelik uzun denemeler ve araştırmalar sonucu ciddi anlamda emek verilerek oluşturulmuştur.



  • Kitabınızdaki boy uzatma egzersizler ağır egzersizlermidir. Ve vücudumuza zarar verebilecek decede zorlamalar bulunuyor mu bu egzersizlerde?


Kesinlikle çok ağır egzersizler değildir. 

Kitabı alanlar çok iyi bilirler ki, egzersizler genel olarak üç bölümden oluşmaktadır. Bu egzersizler, hafif egzersizler ile başlıyor ve daha ileri seviyeye doğru aşama aşama yapılıyor. Ve bedeninizi aşırı decede zorlamanızı gerektirecek  hareketlerden de oluşmamıştır bunlar. 



  • Peki bu egzersizler yüzünden beklenmedik başka bir durum ortaya çıkabilir mi?


Evet çıkabilir?

Muhtemelen bir ay içerisinde beklenmedik bir şekilde elbiseleriniz üzerinize olmayacaktır yada kısa gelmeye başlayacaktır. Bu da sizi maddi yönden bir miktar masrafa sokabilir bunun için şimdiden özür diliyorum :)

Bu yazımızda da Grow Taller yazarı ile yapılan söyleşileri dile getirmeye çalıştık. 

Kitabın Türkçe versiyonu; Boy uzatma formülü kitabıdır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder